U kunt uw kans op het krijgen van diabetes type 2 verkleinen door een gezond gewicht te behouden en een uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan vezels uit volle granen en weinig verzadigd vet bevat.

hartgezondheid

Door de bloeddruk en het cholesterolgehalte te reguleren, kan een hart-gezond dieet vol fruit, groenten, volle granen en magere zuivel uw kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen helpen verminderen.

Te veel zout en verzadigde vetten in uw voeding kunnen hoge bloeddruk en cholesterol veroorzaken.

U kunt uw risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen verminderen door elke week een portie vette vis zoals zalm en forel te eten. Vette vis bevat veel omega-3 vetzuren, die uitstekend zijn voor het hart.

stevige tanden en botten

Een calciumrijk dieet kan botverlies (osteoporose) als gevolg van veroudering helpen voorkomen en de sterkte van uw tanden en botten behouden.

Zuivelproducten zijn meestal gekoppeld aan calcium, hoewel u calcium ook kunt krijgen door te eten:

ingeblikte zalm, sardines of sardines (met botten)
maaltijden met toegevoegd calcium, zoals sojaproducten, vruchtensappen en ontbijtgranen, evenals donkergroene groenten zoals boerenkool en broccoli
Zorg ervoor dat u naar buiten gaat (uw lichaam maakt vitamine D aan van de zon) en neem veel voedingsmiddelen met vitamine D in uw dieet op, zoals vette vis en verrijkte granen, aangezien vitamine D de calciumopname bevordert.

manieren om uw gewicht onder controle te houden

U kunt uw gewicht stabiel houden door een uitgebalanceerd dieet te volgen dat veel fruit, groenten, volle granen en een bescheiden hoeveelheid onverzadigde vetten, vlees en zuivel bevat. Een goed aanbod van deze producten per dag betekent dat er minder ruimte is voor voedingsmiddelen met een hoog vet- en suikergehalte, die een belangrijke bijdrage leveren aan gewichtstoename.

Naast lichaamsbeweging, zal het eten van gezond voedsel in de juiste hoeveelheden u helpen uw risico op gewicht, bloeddruk, cholesterol en diabetes type 2 te verminderen.